Voetreflextherapie

Voetreflextherapie is een mooie manier om het lichaam te helpen zichzelf te genezen, het is een eeuwenoude geneeswijze, die momenteel weer populair is. Alle delen van het lichaam, zoals huid, spieren, organen, botten en zenuwen hebben een reflexzone in de voet. De voet weerspiegelt het hele lichaam.
Als voetreflextherapeut ken ik de reflexzones.

Door massages van deze reflexzones kunnen blokkades die zich in het lichaam hebben gevormd, worden opgeheven. Deze blokkades (lees: klachten) zijn verstoringen in het lichaam, die ik als therapeut samen met u, kan opzoeken en behandelen. Wanneer de blokkades zijn opgeheven of verminderd, is het lichaam in staat zichzelf te genezen. Het lichaam, maar ook de geest, komt dan weer in balans.

Waarom voetreflextherapie?

Door het aandrukken van de reflexzones in uw voeten, kunnen de klachten die zich in het lichaam hebben gevormd, worden opgeheven of verminderd.
Door de behandeling gaat de energie weer beter door uw lichaam stromen. (Soms kan de cliënt dit voelen.)
Het resultaat, klachten verdwijnen of verminderen, meer energie, meer ontspanning, de huid gaat er beter uitzien. Kortom u voelt zich een stuk beter.

Bij welke klachten?

Een paar voorbeelden van blokkades zijn: pijn, slaapproblemen, overgang, allergieën, klachten die het gevolg zijn van burn-out, ADHD, autisme, slechte stoelgang, migraine en blessures. Ook bij chronische ziekten kan voetreflextherapie veel verlichting brengen. Bijvoorbeeld bij Fibromyalgie, reuma, spastisch darmsyndroom.
Voetreflex is geschikt voor baby’s, kinderen en volwassenen.